Verpakkingsproducten

 

Verpakken verwijst naar het proces van het ontwerpen, evalueren , en de productie van verpakkingen.
Verpakking behoudt, beschermt, conserveert, transporteert, informeert en verkoopt.
De verpakking is voor elke sector; voor de overheid , het bedrijfsleven, instituties , industriëlen en persoonlijk gebruik.

Dutch Pack International Packaging Solutions
Dutch Pack is leverancier van flexibele verpakkingsmaterialen, gespecialiseerd in folie van de rol, stazakken of standaard zakjes. Onze verpakkingsoplossingen zijn altijd afgestemd op uw producten, uw productieproces en uw specifieke wensen. Ons ervaren team kan u adviseren over wat voor soort verpakking past het beste bij uw product.
Om te voldoen aan uw eisen, werkt Dutch Pack samen met gespecialiseerde en gecertificeerde partners wereldwijd. Dit resulteert in onze concurrerende prijzen en flexibiliteit . Voeg onze ervaring en service – georiënteerde manier van werken samen en u heeft de perfecte leverancier van uw op maat gemaakte verpakkingen gevonden.

Een kort historisch overzicht van de verpakking
Verpakking is enorm ontwikkeld in de afgelopen eeuwen, of eigenlijk; millennia. De eerste pakketten gebruikten de natuurlijke materialen die beschikbaar zijn op het moment: manden van riet, wijn zakken, houten kisten, aardewerk vazen​​, keramieken amfora, houten vaten, geweven zakken, enz. Verwerkte materialen werden gebruikt om pakketten te vormen zoals vroege glazen en bronzen vaten. De studie van oude verpakkingen is een belangrijk aspect van de archeologie.
IJzer en tin werden gebruikt om blikjes te maken in het begin van de 19e eeuw. Kartonnen dozen en golfhoutvezelplaat dozen werden voor het eerst geïntroduceerd eind 19e eeuw.
Verpakkingsontwikkelingen in de vroege 20e eeuw zijn bakeliet sluitingen op flessen, transparante cellofaan overwraps en panelen op de kartonnetjes, verhoogde verwerkingsefficiëntie en verbeterde voedselveiligheid. Als extra materialen werden onder andere aluminium en verschillende soorten kunststof ontwikkeld om prestaties en functionaliteit te verbeteren.
Met ingang van 2003 was de verpakkingssector goed voor ongeveer twee procent van het bruto nationaal product in de ontwikkelde landen. Ongeveer de helft van deze markt was gerelateerd aan de verpakking van levensmiddelen.

Packaging heeft verschillende doelstellingen
Deze doelstellingen zijn:

  • Fysieke bescherming – Een product kan bescherming tegen mechanische schokken vereisen: trillingen, elektrostatische ontlading, compressie, temperatuur, enz.
  • Barrièrebescherming – Een barrière tegen zuurstof, waterdamp, stof etc. , is vaak nodig . Een barrière kan de houdbaarheid verlengen, het houdt de inhoud schoon , fris, steriel en veilig.
  • Handelbaarheid – Kleine voorwerpen worden meestal gegroepeerd in een pakket om redenen van efficiëntie . Bijvoorbeeld, een enkele doos van 1000 potloden vereist minder fysieke afhandeling dan 1000 enkele potloden. Vloeistoffen, poeders en granulaten moeten verpakt worden . Bulkgoederen ( zoals zout ) moeten verdeeld worden in pakketten met een geschikte maat voor individuele huishoudens.
  • Informatie-overdracht – Pakketten en labels communiceren hoe men het product dient te gebruiken, vervoeren, recyclen of weg te gooien. Met farmaceutica, voeding, medische en chemische producten zijn sommige soorten informatie door de overheid verplicht gesteld.
  • Marketing – De verpakking en labels kunnen worden gebruikt door marketeers om potentiële kopers aan te moedigen om het product te kopen. Pakket grafische en ruimtelijke vormgeving zijn belangrijk geweest en voortdurend evoluerende verschijnsel gedurende meerdere decennia.
  • Gemak – pakketten zijn handig voor distributie, het hanteren, stapelen, vertoning, verkoop, het openen, hersluiten, gebruik, verstrekking en hergebruik.

 

Bij Dutch Pack  zijn we meer dan blij om u te adviseren over verpakkingsmateriaal en de verschillende vormen die dit aan kan nemen. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring en beschouwen onszelf als specialisten op dit gebied.

Onze oplossingen voor verpakking

Dutch Pack International B.V

Maliesingel 46
3581 BM Utrecht (The Netherlands)
T +31 (0)30 - 251 88 80
F +31 (0)30 - 251 65 26
E info@dutchpack.eu