Plastic afval, wat gebeurt daar eigenlijk mee?

Dit was een vraag die bij ons meer en meer ging spelen. De vraag kwam van klanten maar kwam ook intern steeds vaker op. En wat kan een bedrijf die jaarlijks vele containers met verpakkingen de wereld over stuurt hier in betekenen? Wat is onze rol? En misschien wel verantwoordelijkheid? We besloten ons hier in te verdiepen.

In de afgelopen maanden hebben we onderzoek gedaan naar de verduurzaming van verpakkingen. Onze stagiair Packaging Design Remko de Haan heeft de meeste ‘meters’ gemaakt en deed dit onder leiding van Matthijs van Oostrum. We hebben onderzoek gedaan naar bio-based mogelijkheden, verminderen van afval door inzet van andere of dunnere materialen, recycling, circulaire economie, etc etc.

Gaandeweg het onderzoek is het onderwerp bij ons meer en meer gaan leven, en is de essentie helderder geworden. De oplossing blijkt niet makkelijk en de technologische ontwikkelingen nog niet altijd toereikend. Tegelijkertijd zagen we steeds meer mogelijkheden en zijn we echte verbeteringen gaan onderscheiden van oplossingen die bij nader onderzoek helemaal nog zo goed waren.

Het blijkt dat er nog geen ‘heilige graal’ is gevonden voor het oplossen van het probleem. Wel zijn er op allerlei plekken in de keten aanpassingen te maken die de verbeteringen over de hele breedte dichterbij brengen.

Bent u geïnteresseerd in de uitkomsten van het onderzoek en benieuwd of deze kennis voor uw organisatie ook tot verbeteringen kan leiden? Neem dan gerust contact met ons op, we delen graag onze kennis.

Met vriendelijke groet,
Willem van der Sar

Onze oplossingen voor verpakking

Dutch Pack International B.V

Maliesingel 46
3581 BM Utrecht (The Netherlands)
T +31 (0)30 - 251 88 80
F +31 (0)30 - 251 65 26
E info@dutchpack.eu