Vernieuwde krokante Kwekkeboom ovensnacks goed verpakt

Snackfabrikant Royaan introduceert onder het merk Kwekkeboom een totaal vernieuwd assortiment van krokante ovensnacks en –hapjes. Volgens insiders een doorbraak: de snacks zijn namelijk voorzien van een unieke gepatenteerde krokante-korst-technologie.

Royaan (omzet 71 miljoen) verwierf vorig jaar de licentierechten voor de Benelux van deze wereldwijd gepatenteerde krokante-korst-technologie. De technologie zal een grote impuls geven aan het aanbod bestaande snacks maar vooral ook aan dat van nieuwe hapjes die in een oven bereid kunnen worden. Want niet eerder was het mogelijk om in de oven een kroket net zo krokant en lekker te bereiden als in een frituurpan.

images

Volgens ceo Bart Bakker boort zijn bedrijf met de nieuwe toegepaste krokante-korst-technologie een nog niet bestaande productcategorie aan in Nederland die een volwaardig alternatief biedt voor de categorie frituursnacks. “We willen snacken beter, gemakkelijker en lekkerder maken. Met de introductie van Kwekkeboom ovenproducten kan straks iedereen thuis of buiten de deur genieten van warme snacks van topkwaliteit”, aldus Bakker.

Bakker: “We starten met de introductie van onze producten aan boord van vliegtuigen en treinen, binnen horecagelegenheden, in pompstations en bioscopen en op evenementen waar je nu nog geen lekkere krokante snacks kunt kopen. Later dit jaar introduceren we een reeks ovenproducten in de supermarkt zodat consumenten de producten ook thuis in hun oven kunnen bereiden. Ook hier verwachten we veel van.”

Het merk Kwekkeboom krijgt met de introductie van de krokante-korst-technologie een nieuwe impuls en heeft de ambitie om met deze ovenhapjes een nieuwe productcategorie in Nederland neer te zetten. Voor de lancering van de krokante ovensnacks in de consumentenmarkt is het essentieel het nieuwe product in de supermarkten aantrekkelijk te presenteren. De verpakking zal moeten zorgen voor optimale herkenning in de schappen en voor het overbrengen van de bijzonder krokante boodschap. Het blijkt bij dergelijke grote productlanceringen prettig met een Nederlandse verpakkingsspecialist te kunnen samenwerken. Een leverancier die de markt en de mogelijkheden perfect kent en bovendien zorgt voor optimale service en kwaliteit tegen een schappelijke prijs.  Royaan kiest daarom voor aantrekkelijke flexibele verpakkingen van Dutch Pack International.

Bakker: “Een ding is zeker: we gaan in deze nieuwe categorie de grenzen opzoeken en consumenten verrassen met nieuwe alternatieven voor bestaande ovenhapjes.”

Voor het volledige interview met CEO Royaan, Bert Bakker

 

 

Onze oplossingen voor verpakking

Dutch Pack International B.V

Maliesingel 46
3581 BM Utrecht (The Netherlands)
T +31 (0)30 - 251 88 80
F +31 (0)30 - 251 65 26
E info@dutchpack.eu