Verpakking van mono materiaal voor AGF en koelvers

Optimale houdbaarheid en presentatie van producten en goed zijn voor de omgeving. Een uitdaging waar veel bedrijven zich op dit moment mee bezig houden. De nieuwe mono-materialen van Dutch Pack zijn van één soort grondstof gemaakt en daarmee optimaal recyclebaar.

“Alles draait om hoe de klant jouw product ervaart. Voor een optimale
klantbeleving is de verpakking van je product iets om goed over na te denken”,

licht de verpakkingsleverancier toe. “De verpakking moet makkelijk zijn in gebruik. Voor de klant, maar ook voor de machines waarmee verpakt wordt, en moet garant staan voor de houdbaarheid van je product.”

 

Recycling
Vaak bestaan folieverpakkingen uit meerdere lagen van verschillende kunststofsoorten om aan alle vereisten van de verpakkingen te voldoen. Dit bemoeilijkt de recycling. Voor optimale recycling zijn daarom folie van de rol en voorgevormde zakken in mono materiaal ontwikkeld. Dit is ook met een hoge zuurstofbarrière mogelijk en daarmee zeer geschikt voor koelvers producten.

“We kunnen helpen met folie van de rol en voorgevormde zakken die op hoge snelheid te verwerken zijn, met anti-fog, hersluitbaarheid en geschikt voor verwarming in de magnetron. Wij denken mee door het gehele proces om een fraaie en functionele verpakking te ontwikkelen.”